/ Allmänt /

Påskris och regn...

Jag är ute i Grödinge idag, själv med hundarna. Det är Fifty shades of grey-grått ute och regndropparna kommer i en jämn symfoni. Runt 12 tiden satte jag iallafall på mig min hellånga regnrock och hundarna fick sina täcken (ja, de är lite klena) och sen öppnade vi dörren och omfamnade den svenska våren. En lång tur på fälten blev det, riktig mysigt trots vätan... Suki var glad, hon sprang som en tok. Lilo undrade mest varför vi var ute?
 
Lite påskris fick följa med hem eftersom påsken börjar på torsdag! Det känns så mysigt med påsk, inte samma hysteri som vid Jul och inte så väderberoende som midsommar. Jag vet faktiskt inte hur vi ska fira men det blir nog här i stugan.
 
Så fint med all denna mossa! Hoppas blommorna slår ut..
 
Svensk vår... 
 
Lilo tar sig en klunk ler-vatten...Mmmm. Gillar hur det ser helt mystiskt ut, dimmigt. 
 
 
 
 
 
 
Nu är påsken välkommen... 
/ Allmänt /

Små magiska världar, i regn.

Idag har jag och hundarna varit i skogen och fotat mossa. Det är som förtrollade små mini-världar i fantastiska mönster och färger.
 
Siktar mot stjärnorna! 
 
 
Mintgrönt.
 
 
 Suki inspekterar.
 
Slånbärsbuskens blommor knoppar sig. 
 
 
En guinessrekordstor(?) björk!
 
 
Klädd för regn, men ser mest ut som liemannen... Man får väl passa på att bejaka sin mörka sida, mohaha!
/ Allmänt /

Städning, kreativitet och blå akvarell

Vad är det som krävs för att hitta sin kreativa ådra? Jag är en väldigt kreativ person och gillar verkligen nya utmaningar. Det var ändå under en lång tid som jag helt saknade den där gnistan, suget fanns inte. Någonstans längtade jag efter det där riktiga flowet och började fundera över vad som behövs (eller inte behövs) för att hitta det. Kom fram till att ha det städat var en viktig punkt för mig, inte maniskt men undanplockat. De fysiska sakerna som låg framme blev hinder i huvudet, mentala vägspärrar. 
En annan viktig sak för mig är att inte ha folk runt mig, då umgås jag hellre än att skapa. Detta är lite trixigt, det går inte att trolla bort familjen, men jag började måla när jag befann mig i vår stuga själv med hundarna. Sen är det något med en liten stuga på landet som funkar riktigt bra! 
Det här med kreativitet är såklart olika för oss alla... 
Jag behöver ensamhet och städat, för att de kreativa energierna ska kunna sväva fram på små vingar.
 
Miniakvareller i vykortsstorlek.
 
Fjäll i A4.
 
Detalj av den 1:a lilla blå.